www.lasithitv.gr
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λασίθι: Η καταρρακτώδης βροχή έφερε προβλήματα: Mε πλημμύρα απειλήθηκαν χωριά της Ιεράπετρας

Ierapetra 1.jpg
Κοινοποίηση

Ο παραλιακός δρόμος που εξυπηρετεί και ενώνει τους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου έμεινε κλειστός μέχρι το πρωί της Τρίτης λόγω των κατολισθήσεων και των καταπτώσεων βράχων και φερτών υλικών που έκλεισαν τη διάβαση των οχημάτων

Ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό που κινήθηκε από τα Τέρτσα του Δήμου Βιάννου Ηρακλείου και έφτασε μέχρι τον Μύρτο, τα Γδόχια , τη Ρίζα, τους Μύθους και τη Νέα Ανατολή Ιεράπετρας, για ένα δίωρο το απόγευμα της Δευτέρας, πρόλαβε να ρίξει 97 χιλιοστά καταρρακτώδους βροχόπτωσης, δημιουργώντας πάρα πολλά προβλήματα κυρίως μέσα στο Μύρτο και στην παραλιακή οδό προς τα Τέρτσα και την Ψαρή Φοράδα.

Ο παραλιακός δρόμος που εξυπηρετεί και ενώνει τους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου έμεινε κλειστός μέχρι το πρωί της Τρίτης λόγω των κατολισθήσεων και των καταπτώσεων βράχων και φερτών υλικών που έκλεισαν τη διάβαση των οχημάτων.

Η καταιγίδα έδωσε μεγάλα ύψη βροχής σε ελάχιστο χρόνο, είχε όμως ευτυχώς τοπικό χαρακτήρα, δεν έφτασε ο πυρήνας της μέχρι τον κάμπο των θερμοκηπιακών καλλιεργειών ούτε και μέχρι την πόλη της Ιεράπετρας, διαφορετικά θα είχε δημιουργήσει μεγάλες καταστροφές κυρίως σε ιδιωτικές περιουσίες από τα πολλά ακόμη μέχρι και σήμερα ακαθάριστα ρέματα, στα ανατολικά της πόλης, που έχουν μείνει έξω από την α’ φάση του σχεδιασμού της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου.

Το πρώτο φως της ημέρας βρήκε τα μηχανήματα της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου να καθαρίζουν την επαρχιακή οδό Ιεράπετρας-Βιάννου και τα μηχανήματα του Δήμου Ιεράπετρας, με εθελοντές κατοίκους του χωριού, και με επικεφαλής τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μύρτου κ. Αλέκο Παντελάκη, να έχουν πιάσει τις τσουγκράνες και τις παλάμες, για να καθαρίσουν από τα μπάζα, τις πέτρες και τα χώματα τη βόρεια έξοδο του χωριού γύρω από την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων που εορτάζει την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου και αναμένεται να συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό πιστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

«Βγαίνει» ο διαγωνισμός για το “Βιτσέντζος Κορνάρος” – Προς ιδιωτικοποίηση το αεροδρόμιο της Σητείας

omada diktiou

Και στο 2ο επιστημονικό πεδίο εντάσσεται το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας στον Άγιο Νικόλαο

omada diktiou

ΕΣΕΚ: Πριν το 2028 η απολιγνιτοποίηση της χώρας με παράλληλη ενίσχυση χερσαίων αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων στην Κρήτη

diktio diktio