www.lasithitv.gr
Ν.ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Λασίθι: Τι αποφάσισαν οι διοικήσεις των Νοσοκομείων Ιεράπετρας και Σητείας για την προκήρυξη γιατρών

Nosokomeio Ierapetra 0.jpg
Κοινοποίηση

Συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο των διασυνδεδεμένων νοσοκομείων του νομού Λασιθίου

Με 3 ψήφους υπέρ και μία κατά αποφασίστηκε χθες στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου των διασυνδεδεμένων νοσοκομείων του νομού Λασιθίου να παραμείνει ως έχει η προκήρυξη στα νοσοκομεία της Ιεράπετρας και Σητείας, να μην τροποποιηθεί, να ζητηθούν αναισθησιολόγοι με τον βαθμό του διευθυντή και να παραμείνει το αίτημα για γιατρούς σε βαθμό επιμελητή Α.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το υπουργείο θα πρέπει να προχωρήσει την προκήρυξη ως έχει σταματώντας την αιμορραγία του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

Με δραματικούς τόνους μίλησαν όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των Διασυνδεδεμένων Νοσοκομείων του Νομού Λασιθίου για τον κίνδυνο ουσιαστικά να σταματήσει η λειτουργία των περισσότερων κλινικών, εφόσον φύγουν οι αναισθησιολόγοι από το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου θέτοντας σε κίνδυνο συνολικά την υγεία στο νομό.

Σύμφωνα με το ertnews.gr, στην ψηφοφορία που ακολούθησε μειοψήφησε η αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείου Σητείας, η οποία πίεζε να αλλάξει η προκήρυξη, κάτι που ωστόσο δεν δέχθηκαν τα υπόλοιπα μέλη, εξηγώντας το χάος που θα δημιουργηθεί μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Αποπληρωμή οφειλόμενων εφημεριών

Εντωμεταξύ, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στη διοίκηση του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου και μετά από τις διαβεβαιώσεις ότι προχωρά η αποπληρωμή των οφειλόμενων εφημεριών, βρέθηκε προσωρινή λύση στο θέμα των ξένων εφημεριών της παθολογικής κλινικής από τις 23/10 ως το τέλος του μήνα, ώστε να μην κλείσει η κλινική.

Θα καλυφθούν οι περισσότερες από τις κενές εφημερίες, ενώ αναζητείται λύση για δυο-τρεις που παραμένουν κενές.

Προς το παρόν πάντως η εικόνα που υπάρχει είναι ότι θα αποτραπεί το κλείσιμο της κλινικής από τη Δευτέρα 23/10.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Λασίθι: Νεκρός από φωτοβολίδα 33χρονος στον Άγιο Νικόλαο

omada diktiou

Σχεδιασμός του Αναπτυξιακού Προγράμματος «Δαίδαλος» στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου

omada diktiou

Αίτημα για ενίσχυση της πυροπροστασίας στο Δήμο Οροπεδίου – Προμήθεια νέας λεπίδας εκχιονισμών-καθαρισμών

omada diktiou