www.lasithitv.gr
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΝ.ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Σφοδρές αντιδράσεις του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας για την απένταξη των συμπληρωματικών έργων στα Μπραμιανά

Nikos Taxiaos Ierapetra 2023 8 1 1000x570
Κοινοποίηση

Αναβρασμός επικρατεί στον ΤΟΕΒ Ιεράπετρας μετά την επιβεβαίωση της είδησης πως τα συμπληρωματικά έργα του φράγματος Μπραμιανών, στα οποία περιλαμβάνονται τα αντιπλημμυρικά έργα Γρα Λυγιάς και το πρόφραγμα Μύρτους, συνολικού προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ απεντάσσονται από τη χρηματοδότηση μέσω του Ταμειου Ανάκαμψης.

Η αλλαγές σε πολλά έργα που είχαν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης συνολικού προϋπολογισμού 800 εκατ. ευρώ είχαν προαναγγελθεί εδώ και καιρό από το Υπουργείο Οικονομικών το οποίο έκρινε πως η υλοποίησή τους θα καθυστερούσε, δεν θα ολοκληρωνόταν έως το καλοκαίρι του 2026 και έτσι θα έπρεπε να επιστραφούν τα λεφτά στην ΕΕ. Έτσι αποφασίστηκε να αντικατασταθούν από άλλα με σκοπό να μη χαθούν χρήματα και για το λόγο αυτό στάλθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών σχετική λίστα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 31 Αυγούστου.

Κόβονται και αντικαθίστανται έργα 800 εκατομμυρίων που έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης
Κόβονται και αντικαθίστανται έργα 800 εκατομμυρίων που έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης
Την πρότασή της για την αναθεώρηση των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης υποβάλλει η κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Πέμπτη 31 Αυγούστου, αξιοποιώντας την πρώτη αλλά…

Το περιεχόμενο της λίστας δεν έχει γίνει γνωστό, πλέον όμως είναι βέβαιο πως ένα από τα έργα που κόβονται είναι και τα συμπληρωματικά έργα Μπραμιανών κάτι που επιβεβαιώνεται στο Ράδιο Λασίθι τόσο από πλευράς Υπουργείου Υποδομών όσο και από τον ΤΟΕΒ Ιεράπετρας που από χθες, Τρίτη, έχει κάνει σχετικές επαφές.

Όπως λέει στο Ράδιο Λασίθι ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας, Μανώλης Παπαδάκης, για το θέμα έχει ενημερωθεί και ο κυβερνητικός βουλευτής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος γνώριζε το θέμα δίνοντας την απάντηση πως πλέον θα πρέπει να βρεθεί άμεσα άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα μέσω του οποίου θα ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο έργο.

Ο κ. Παπαδάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποκρισία και για μεθόδευση που σχεδιαζόταν από καιρό, τονίζοντας μάλιστα πως στην πολύ πρόσφατη επίσκεψη του νέου Υπουργού Υποδομών, Νίκου Ταχιάου στο φράγμα είχαν δοθεί όλες οι διαβεβαιώσεις πως το έργο δεν κινδύνευε με απένταξη και θα προχωρούσε κανονικά.

Στο φράγμα Μπραμιανών και τους Μύθους ο υφυπουργός Υποδομών με το βλέμμα στραμμένο στα συμπληρωματικά έργα και την προσαγωγό
Δεσμεύσεις, χωρίς λεπτομέρειες, για τα μεγάλα έργα της Ιεράπετρας από τον υφυπουργό Υποδομών
Με επίκεντρο τα δύο πολύ σημαντικά έργα υποδομών της ευρύτερης περιοχής της Ιεράπετρας πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του υφυπουργού Υποδομών, Νίκου…

Στήριξη από όλα τα κόμματα ζητά ο ΤΟΕΒ
Από πλευράς ΤΟΕΒ ο κ. Παπαδάκης τόνισε πως αυτή τη στιγμή απαιτείται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια τόσο από όλη την Ιεράπετρα, τους βουλευτές και από κοινού όλα τα πολιτικά κόμματα με τους κατά τόπου αντιπροσώπους τους με σκοπό να υπάρξει η μέγιστη δυνατή πίεση προς το Υπουργείο Οικονομικών ώστε να υπάρξουν θετικές εξελίξεις και άμεση ανακοίνωση του νέου τρόπου χρηματοδότησης των συμπληρωματικών έργων στα Μπραμιανά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΕΟΔΥ: Τα σημεία των rapid tests, σήμερα Παρασκευή 3 Νοεμβρίου

omada diktiou

ΟΠΕΚ: Η αύξηση της ζήτησης για πετρέλαιο θα συνεχιστεί μέχρι το 2045

omada diktiou

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΥΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 30.04.2024 ΚΑΙ ΩΡΑ 15:15 ΚΑΙ 15:45

omada diktiou