www.lasithitv.gr
Ν.ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Ιεράπετρα: Ξεσηκωμός για την απένταξη – Ζωτικής σημασίας τα αντιπλημμυρικά στη Γρα Λυγιά και τα έργα του φράγματος Μπραμιανών

Bramiana2.jpg
Κοινοποίηση

Την περασμένη Παρασκευή έγινε σύσκεψη των φορέων της περιοχής, όπου ακούστηκαν πολλές προτάσεις  και δόθηκαν οι εξηγήσεις που έπρεπε ώστε να αντιληφθούν όλοι πώς από τη δημοπράτηση των έργων φτάσαμε μέχρι την απένταξή τους λίγο μετά από τις δημοτικές εκλογές

Η απένταξη των αντιπλημμυρικών έργων προστασίας του οικισμού της Γρα Λυγιάς και των συμπληρωματικών έργων του Φράγματος Μπραμιανών  Ιεράπετρας από το Ταμείο Ανάκαμψης, όπου είχαν ενταχθεί με προϋπολογισμό 60 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς τις απαλλοτριώσεις, αποτελεί αιτία  ξεσηκωμού των Ιεραπετριτών, που αποφάσισαν την περασμένη Παρασκευή να συγκροτήσουν Επιτροπή που θα επισκεφθεί τους συναρμόδιους υπουργούς, εάν δεν μπορέσουν οι ίδιοι να κατέβουν στην Ιεράπετρα, για να συζητηθεί το θέμα και για να ανακληθεί άμεσα η απόφαση της απένταξης.

Την περασμένη Παρασκευή, με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας, έγινε σύσκεψη των φορέων της περιοχής, όπου ακούστηκαν πολλές προτάσεις  και δόθηκαν οι εξηγήσεις που έπρεπε ώστε να αντιληφθούν όλοι πώς από τη δημοπράτηση των έργων πριν το δυστύχημα στα Τέμπη φτάσαμε μέχρι την απένταξη των έργων λίγο μετά από τις δημοτικές εκλογές.

«Για το θέμα της απένταξης των συμπληρωματικών έργων του φράγματος Μπραμιανών Ιεράπετρας και των αντιπλημμυρικών  της Γρα Λυγιάς πραγματοποιήσαμε  έκτακτη σύσκεψη την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023  στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, όπου  ήταν παρόντες όλοι οι φορείς αλλά και απλοί πολίτες που αναγνωρίζουν τη σημαντικότητα των έργων, τα οποία  είναι ζωτικής σημασίας για την ύδρευση, για την άρδευση αλλά και για την ασφάλεια του οικισμού της Γρα Λυγιάς, που κινδυνεύει σε περίπτωση  πλημμύρας, όπως συνέβη πρόσφατα στον Θεσσαλικό κάμπο.

Αναλύσαμε την υπάρχουσα κατάσταση και τα γεγονότα που έφεραν την περιοχή της Ιεράπετρας προ τετελεσμένων, αποφασίστηκε η σύσταση ολιγομελούς επιτροπής με στόχο την πραγματοποίηση επαφών αλλά και την οργάνωση  δυναμικών κινητοποιήσεων, σε περίπτωση που δεν φέρουν αποτέλεσμα οι διαπραγματεύσεις.

Η Επιτροπή  μας θα αποτελείται από τον περιφερειάρχη Κρήτης, τον δήμαρχο Ιεράπετρας (νυν και επόμενο), τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ και τον πρόεδρο του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου.

Ενημερώσαμε επίσης ότι έχει ήδη ζητηθεί ψήφισμα υποστήριξης από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας. Επιπλέον έχει σταλεί ενημέρωση σε όλους τους βουλευτές της Κρήτης και αναμένουμε να πράξουν ανάλογα», μας είπε ο πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ. Γιάννης Γαϊτάνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΥΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 30.04.2024 ΚΑΙ ΩΡΑ 15:15 ΚΑΙ 15:45

omada diktiou

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΆΡΙΘΜ. ΣΟΧ 1/2024 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

omada diktiou

Εάν ένα κρίκος πληγεί – πλήττεται ολόκληρη η αλυσίδα. Συνάντηση Δημάρχων Νομού Λασιθίου

omada diktiou